Informatiebeveiliging LogiTeam

LogiTeam besteedt veel tijd en zorg aan de veiligheid van uw gegevens. De hosting van de applicaties van LogiTeam wordt verzorgd door het bedrijf BIT, waar ook de beveiliging en beschikbaarheid wordt geregeld. BIT is gecertificeerd voor ISO 27001 en NEN 7510. Het certificaat heeft niet alleen betrekking op de datacenterdiensten, maar ook de netwerk-, e-mail-, hosting- en beheerdiensten.

Wat is ISO 27001?
ISO/IEC 27001 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging. Deze standaard richt zich op het ontwikkelen, uitvoeren, controleren en verbeteren van een ISMS (Information Security Management System), een systeem voor het beheren en beheersen van informatiebeveiliging. Het ISMS zorgt ervoor dat een organisatie blijft leren en verbeteren op het gebied van informatiebeveiliging.

Wat is NEN 7510?
De NEN 7510 is een Nederlandse norm gericht op informatiebeveiliging in de zorg. De norm is bedoeld voor zorgaanbieders en voor beheerders van de persoonlijke gezondheidsinformatie, en ICT dienstverleners. Een NEN 7510 certificering toont aan dat er sprake is van een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging, waarbij de persoonlijke gezondheidsinformatie goed beveiligd is.